​Entercard skaber resultater gennem mangfoldighed

Publisert March 15, 2018

Der skabes et godt arbejdsmiljø i Entercard med 40 forskellige nationaliteter og lige fordeling mellem kvinder og mænd, helt op i topledergruppen.

– For os handler mangfoldighed ikke om arbejde med politikker, det er en del af vores kultur. Samtidig er det vanskeligt præcist at pege på hvilke mekanismer der gør, at vi har så mangfoldig en virksomhed, siger Pär Hellstadius, senior HR-specialist.

I følge Pär Hellstadius er mangfoldigheden en naturlig konsekvens af, at Entercard har rekrutteret de ”rigtige” medarbejdere.

– Hos Entercard betyder det ikke noget, hvor du kommer fra eller hvilket køn, du har. Vi har altid satset på mennesker med forskellig baggrund og viden, og det har vist sig at være en god opskrift på succes.

Gennemsnitsalderen på Entercards medarbejdere er 36 år. Det, i kombination med en blanding af kvinder og mænd samt medarbejdere med international baggrund, skaber en ung, dynamisk og engageret arbejdskultur.

Mangfoldighed og åbenhed er vigtigt for innovation

Kelly Hyllengren, oprindeligt fra England, arbejder som leder af digital innovation hos Entercard. Hun beskriver en inkluderende og åben arbejdsplads, hvor mangfoldighed bidrager til at drive innovation.

– Vi har et marked i stadig ændring, hvor nye finansieringsløsninger dukker op konstant. At have mangfoldighed internt i virksomheden, et bredt register af baggrund, kompetencer og erfaring, hjælper os med at udvikle forskellige typer produkter, fortæller Kelly Hyllengren.

– At have kolleger med forskellig baggrund er noget, der virkelig lyser op i hverdagen. Du ser tingene i et helt nyt perspektiv, og det tvinger dig til at vurdere dine egne antagelser. Det kan undertiden være udfordrende, fordi de fleste af os har det bedst med at arbejde sammen med dem, der ligner en selv, men når det kommer til stykket, bidrager det til, at du bliver bedre i jobbet og bedre som person, siger Malika Ismanova, Performance Manager, oprindeligt fra Kirgisistan.

Finanskultur uden spidse albuer

Entercard har sin oprindelse i den traditionelle finanssektor, men har droppet jakkesæt og slips. De er heller ikke et rodløst og ustruktureret fintech start-up med spidse albuer, og som lever fra kvartal til kvartal. Samtidig var Entercard blandt de første i branchen, som har tilpasset sig den moderne finanskultur.

Regnskabschef Tuula Ikonen kommer fra Swedbank, hvor Entercard blev etableret i 2005.

– Vi blev etableret før de nye fintech-selskaber, men vi har altid haft en afslappet og lidt iværksætteragtig holdning i selskabet, uden at give køb på vores professionalisme og vores ambitioner.

– Det har været spændende at kunne være med fra starten, og se, hvordan Entercard er blevet til det, vi er i dag, en skandinavisk virksomhed, voldsomt inspireret af mangfoldigheden, afslutter Tuula Ikonen.