Indsats mod hvidvaskning

Publisert November 1, 2018

Hvidvaskning har i disse uger stået højt på dagsordenen. I oktober trådte den nye hvidvasklov i kraft i Norge. Hvidvaskning: Det vil sige, at man forsøger at integrere indtægter fra kriminel aktivitet, bedrageri eller skatteunddragelse i det økonomiske system, og det er et alvorligt samfundsproblem.

Skandinaviske finansmyndigheder betragter det som en international udfordring, der kan true hele det økonomiske system. Entercard har skabt en særlig enhed, der arbejder med risici i første linje, som har ekspertise i Anti Money Laundering, (AML) og Counter Terrorist Financing (CTF).

– Vores specialister sørger for, at Entercard er godt rustet til at klare fremtidige udfordringer og tage vores ansvar for at modarbejde dette samfundsmæssige problem. Vi sikrer løbende implementering af nye reguleringer om hvidvaskning og bekæmpelse af finansiering af terrorisme. Vi arbejder også aktivt på at skabe gode kundeoplevelser. Det skal fungere uden problemer for kunden, selv om vi har øget fokus på hvidvaskning af penge, sagde Freddy Syversen, koncerndirektør i Entercard Group.

Siden februar i år har Camilla Kingdon, der er ansvarlig for afdelingen Business Unit Conformance hos Entercard, ledet virksomhedens nyoprettede enhed for forretningsrisici. Her finder vi afdelingen for Anti Money Laundering (AML) og Counter Terrorist Financing (CTF).

For hende er det meget vigtigt at sikre, at såvel ledelse som medarbejdere er opdateret om de lovgivningsmæssige krav i branchen:

– At vi har fuld fokus på at forebygge og vanskeliggøre hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme viser også, at vi er en seriøs aktør. Vi har et vigtigt samfundsansvar og sikrer, at vores kunders oplysninger er sikre hos os. Til dette kræves gode rutiner, som er en af vores højeste prioriteringer, siger Camilla Kingdon og tilføjer:

Alle Entercard medarbejdere er uddannet i regler, virksomhedens risikovurdering og rutiner i tilknytninger hertil. Det er også vigtigt, at medarbejderne løbende informeres om nye metoder til, hvordan netop produkter, som Entercard tilbyder, kan bruges til hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme.

– Det gør vi for, at vores medarbejdere skal føle sig opdaterede og kunne træffe foranstaltninger til at forebygge og vanskeliggøre hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme,” siger Camilla Kingdon.