Stærkt resultat af dansk skole i international skakkonkurrence

Publisert juli 3, 2015

I finalen i den internationale skakkonkurrence Yes2Chess kom Køge Private Realskole på 4. pladsen. I alt deltog over 40.000 børn i turneringen, og finalen blev spillet i London.

Turneringen blev vundet af USA, der slog Portugal i finalen. Det danske hold tabte bronzefinalen mod Norge. Alle 8 hold i finalen har været i London hele sidste uge og har bl.a. besøgt House of Lords, Parlamentet og Tower of London – og har ikke mindst spillet en masse skak.

– Jeg vil først og fremmest ønske alle de skandinaviske hold tillykke med de fantastiske resultater. Det er sjældent, at så mange unge analytiske talenter er samlet på ét sted. Holdene, der var med i dag, er de bedste ud af 40.000 deltagere, hvilket er en fantastisk præstation. Selvom skak er en individuel sport, har der været godt teamwork og god holdånd, siger Freddy Syversen, koncernchef for det skandinaviske kreditselskab Entercard.

– Det har været rigtig sjovt at være en del af dette, især turen til House of Lords. Det havde man aldrig kunnet opleve som turist. Børnene er nok mest fokuserede på skakspillet. Da jeg spurgte min søn, om han vidste, at han havde hilst på en Lord, svarede han “hvad er en Lord”? Derudover har hans engelskkundskaber fået et boost – nu får jeg næsten ikke lov til at tale andet med ham, fortæller Linda Ludvigsen, der er mor til en af finalisterne.

Fremme analytiske egenskaber

Entercard gennemfører Yes2Chess i Skandinavien i samarbejde med de nationale skakforbund for at fremme analytiske færdigheder blandt unge. Forskningen har vist, at skak har en positiv effekt på børns udvikling af analytiske færdigheder, hvilket er vigtigt for et finansselskab som Entercard.

– Vi håber, at Yes2Chess kan inspirere flere unge til at lære skak. Børnene, der har deltaget i turneringen, udvikler analytiske egenskaber, som vores branche har brug for. Gennem Yes2Chess vil vi bidrage til at fremme skak i samarbejde med de nordiske skakforbund. Dette er Entercards måde at gennemføre samfundsansvar eller CSR (social responsibility) i praksis, forklarer Syversen.

Yes2Chess er en international, innovativ skakkonkurrence, der er læringsbaseret. Børnene, der deltager, har mulighed for at konkurrere på tværs af landegrænser. Ud over selve konkurrencen tilbydes der skaktræning. Yes2Chess er et samarbejdsprojekt med en af vores ejere, Barclaycard, og Norges skakforbund. I finalen mødtes vinderne af de nationale turneringer i Norge, Sverige, Danmark, Spanien, Portugal, Tyskland, England og USA.