Nye lovkrav fra 2021

Hvad indebærer ændringen d. 1 januar 2021?

Fra d. 1 januar 2021 er det fremover påkrævet at underskrive med NemID, når du handler på nettet. Hvis butikken ikke har denne mulighed tilgængelig, vil transaktionen blive afvist. Denne lovændring gælder i hele Europa.

Undtagelser:

  • Køb under 30 Euro kan gennemføres uden NemID.
  • Op til 5 køb under 30 Euro kan gennemføres uden NemID.
  • 5 køb under 30 Euro, men over 100 Euro totalt – kræver NemID.

Kan jeg foretage køb online uden NemID?

Nej. Hvis butikken ikke har denne mulighed tilgængelig, vil transaktionen afvises fra d. 1 januar 2021. Dette er for både din og vores sikkerhed.

Jeg har identificeret mig med NemID, men transaktionen blev stadig afvist – hvorfor det?

Ved enkelte tilfælde kan transaktioner blive afvist, hvis butikken har fejl i deres kode i deres system. Transaktionen vil derfor blive tolket som, at butikken ikke opfylder de nye krav og vil derfor blive afvist. Denne fejl må butikken rette.

Hvorfor fungerer et af mine andre kort, men ikke dét, jeg har hos jer?

Det nye lovkrav indenfor PSD2 gælder for alle kortudstedere og skal gennemføres i januar 2021. Både din og vores sikkerhed er vigtig for os, så vi implementerer sikkerhedsopdateringen straks d. 1 januar 2021.

Hvad kan jeg som kunde gøre?

Om butikken du handler hos ikke har en sikker løsning med NemID, anbefaler vi at du vælger en anden butik med dette tilgængeligt.

Kan jeg se, om butikken har 3D Secure, inden jeg handler?

Læs gerne butikkens information om betalingsløsninger igennem inden.