Beskyt din computer

Det er vigtigt at holde operativsystemet og programmerne på din enhed opdaterede, samtidigt bør du bruge et antivirusprogram, for at øge din sikkerhed. I tillæg til dette findes der også andre ting du kan gøre, for at beskytte din maskine. At beskytte dine data, betyder, at ingen uvedkommende får tilgang til enheden eller til den information som findes derpå.

Hvis din computer ikke har en tilstrækkelig beskyttelse mod for eksempel virus, er det ikke vanskeligt for en svindler med forholdsvis enkle tekniske handlinger, at få fat på din information. Virus eller andre skadelige ting som tager din data, kan skabe mange forskellige typer problemer. Nogen kan ændre information og andre kan give svindlerne muligheden for at fjernstyre din PC. For at undgå dette, bør du installere beskyttelse i form af firewall og antivirusprogram.

At sørge for teknisk beskyttelse er ikke altid nok. For at følge med i den tekniske udvikling, behøver du at opdatere programmer på din enhed kontinuerligt. Ofte kan du indstille det således at prorammer installeres automatisk. At installere de opdateringer som programmet anbefaler dig, som for eksempel browser og operativsystem, er meget vigtigt. Hvis du bliver bedt at slå dine sikkerhedsindstillinger fra, for at kunne levere en tjeneste, bør du ikke følge denne opfordring.

Trådløse netværk

Du burde sikre dit eget netværk og tænke på hvordan du surfer når du bruger offentlige netværk.

Hvis du anvender en andens netværk, for eksempel et offentligt netværk på en café eller i en lufthavn, har den som kontrollerer den trådløse router mulighed for, at følge med i, hvad du foretager dig på nettet, dvs. se al den trafik som du genererer (se hvor du surfer, se dine brugernavne og password se hvilke billeder og filer som du lægger op osv.) så længe trafikken ikke er krypteret. Dette gælder også hvis du surfer på naboens trådløse netværk.

Det vigtigste når du bruger trådløse netværk, er, at du må tænke over hvilke sider du besøger. Log gerne ind på sider som tilbyder krypteret kommunikation (dette gør du hvis adressen starter med https://).

Hvis du bruger Internet på din mobile enhed gør du det enten via telefonoperatørens Internet eller via et trådløst netværk. Tilkobling til telefonoperatørens Internet er krypteret. Hvis du derimod ønsker at koble dig til et offentligt netværk bør du tjekke om det trådløse netværk anvender kryptering.