Kreditkort i udlandet

Mastercard og Visakort stopper al aktivitet i Rusland

Den 5. marts meddelte Mastercard og Visakort, at ingen Mastercard eller Visakort som er udstedt i Rusland, virker i eller uden for Rusland. Kreditkort udstedt uden for Rusland virker heller ikke i russiske butikker eller hæveautomater. Dette gælder for alle Entercards kreditkort.

 

Det er smart at tage kreditkortet med på rejser i udlandet. Det er ikke kun et nemt og fleksibelt betalingsmiddel, det er også sikkert. Desuden slipper du for at gå rundt med mange kontakter. Forskellige forsikringer er ofte inkluderet, når du anvender kreditkortet, og forbrugerbeskyttelsen er høj, hvis uheldet er ude.

Før du rejser

Køb rejsen med kreditkort
Selv om det er vigtigt at have en dækkende rejseforsikring, kan de forsikringer, som følger med kreditkortet, give dig ekstra dækning, hvis ulykken er ude. De fleste af de kreditkort, som vi tilbyder under varemærkerne ENTERCARD og re:member, indeholder en eller flere forsikringer, som f.eks. afbestillings- eller rejseforsikring. Hvis flyrejsen er betalt med kreditkort, får du desuden pengene tilbage, hvis flyselskabet går konkurs. Det samme er ikke tilfældet, hvis du betaler med debetkort.

Tjek kreditkortets udløbsdato
Det er let at glemme udløbsdatoen på kortet. Tag kopi af kortet og dit pas, og opbevar kopierne separat et sikkert sted.

Tag altid mindst to kort med
Dette er klogt hvis noget skulle ske med det ene. Det er godt at opbevare kortene forskellige steder, hvis et af dem skulle blive væk.

Noter telefonnummeret til kortspærring
De fleste kortselskaber har døgnbemandet kortspærringsservice. Det er smart at gemme nummeret i din mobiltelefon eller notere det i en guidebog, i feriekrimien eller et andet sted, som du ikke glemmer.

Undervejs

Brug dit kreditkort når du shopper
Det sikreste er at bruge kreditkort, når du handler, både i udlandet og i Danmark. Du undgår risikoen for, at kontanterne forsvinder sammen med lommetyven, og du undgår, at din lønkonto pludselig er tom, hvis nogen får fat i kortet eller kortoplysningerne.

Oplys aldrig dine kortoplysninger
Hvis du på rejsen skal hæve lokal valuta i hæveautomater, bør du lære PIN-koden udenad. En lille huskeseddel kan nemt komme på afveje. Giv aldrig dine kreditkortoplysninger, password eller PIN-koder til andre.

Gå ikke med for mange kontanter i din pung
Det kan være risikabelt at have for mange kontanter i pungen, selv om nogle steder og lande kræver kontant betaling. Gå ikke rundt med flere penge end nødvendigt, og anvend gerne en skjult pung eller andre hemmelige opbevaringssteder. En pung med blafrende sedler i baglommen er et yndet mål for lommetyve, så tænk sikkerhed på rejsen.

Kontrollér og gem alle kvitteringer
Du er selv ansvarlig for totalbeløbet, når du køber noget. Derfor er det vigtigt at kontrollere, at kvitteringerne er korrekte. Gem alle kvitteringer, så kan du sammenligne dem med fakturaen, når du kommer hjem. Husk desuden at tjekke, at totalbeløbet er udfyldt, når du betaler. Så slipper du for ubehagelige overraskelser.

Lad ikke kortet ligge fremme på hotelværelset
Hvis du opbevarer dit kreditkort på hotelværelset, lad være med at lade det ligge og flyde. Opbevar kortet et sikkert sted, om muligt i et pengeskab.

Spær kortet med det samme hvis det bliver væk
Hvis du mister dit kort eller har mistanke om, at det er blevet stjålet eller brugt af fremmede, så spær kortet med det samme.

Betal i lokal valuta
Danskere betaler flittigt med kort i udlandet, men ofte er de ikke opmærksomme på, at de kan tabe store beløb, hvis de vælger forkert valuta ved betaling. En tommelfingerregel er, at du altid skal vælge den lokale valuta. Så slipper du for ekstra omkostninger og får den bedste kurs, omregnet af VISA eller MasterCard. Det er også godt at vide, at betalingens modtager er forpligtet til at oplyse vekselkursen. Du har også krav på at vælge, om du ønsker at betale i dansk eller lokal valuta. Desværre er der ingen restriktioner mod, at betalingsstedet bestemmer kursen selv. Forskellen i valutakursen kan udgøre store beløb, hvis du handler meget i udlandet.

Når du kommer hjem

Vær opmærksom – både under og efter rejsen
Sørg for, at du ikke bliver overvåget, når du hæver penge. Husk at tjekke alle bevægelser på kortet, når du kommer hjem, og tjek, at beløbet på fakturaen er korrekt, inden du betaler. Hvis du opdager noget usædvanligt, eller hvis der er hævet for meget på dit kort, så skal du hurtigst muligt tage kontakt til kortudstederen.

 

Download en PDF, der forklarer dine rettigheder, når du foretager betalinger i Europa.