Hvordan handle sikkert på internettet

Hvorfor bruge din kredit når du shopper online? Svaret er simpelt: sikkerhed. Hvis du bruger et kreditkort eksponerer du ikke dit personlige konti. Herudover, kan du kontakte din kreditkort udbyder, hvis du ikke modtager en købt vare. Vi har samlet vores bedste tips for online shopping her.

Find en seriøs online butik

Når du shopper online, skal du være ekstra opmærksom at butikken er seriøs og troværdig. Et brugbart tip er at tjekke andres erfaringer med webshoppen. Søg efter anmeldelser og fora. Hvis du er usikker, bør du kontakte butikkens kundeservice. En seriøs virksomhed er ikke bange for at blive kontaktet. hvis du ikke kan finde kontaktinformation, burde du overveje andre butikker.

Stavekontrol

Nogle svindlere burger stavefejl i webadresser og laver kopier af seriøse online butikker til at stjæle personlig information, såsom kreditkortinformationer. Disse siden kan se meget ens ud i forhold til det originale online butikker. Derfor bør du altid tjekke om webadressen er stavet korrekt. Nogle kopier af online butikker er så avanceret, da det oveni købet har SSL-certifikater (https) på deres falske hjemmesider.

Er prisen for god til at være sand?

Hvis online butikker sælger et produkt til en meget lav pris, er det muligvis svindel. De forsøger måske at hente dine personlige informationer, snare end at sælge dig et produkt. Du bør aldrig give mere information end nødvendigt når du shopper online, hvis nu det ikke er en seriøs side. Sammenlign priser med andre steder før du handler.

Se efter symbolet med hængelås

Hold øje med hængelåssymbolet og ”https” foran URL’en (webadressen). Det betyder at den information du sender er krypteret og ikke sendes til tredjepart.

Hold øje med ekstra omkostninger

Du bør altid tjekke total beløbet før du godkender en betaling. Der er ofte ekstra omkostninger, såsom shipping. Når du bestiller en vare fra udlandet, er der ofte tillæg som VAT. Forskellige regler gælder for forskellige lande. Der er måske også tillægsomkostninger for nogle produkter. Tjek på forhånd og undgå at blive overrasket.