Køb trygt ind på nettet med kreditkort

Nethandel er både enkel og effektiv. Ved hjælp af nogle få tryk på tasterne kan du få varerne leveret hjem til dig. Husk, at valget af betalingsmåde også er et spørgsmål om sikkerhed. Vælger du at betale med kreditkort, kan du henvende dig til kortudstederen, hvis ikke du får de varer, du har bestilt. Samtidig bliver din lønkonto ikke ramt, da kreditkortet ikke er koblet til kontoen.

Hvordan handler du sikkert på nettet?

  • Tjek, at netbutikken er seriøs og pålidelig. Undersøg andres erfaringer med butikken, f.eks. i forskellige fora, og tjek, om butikken oplyser kontaktinformation. En seriøs sælger er ikke bange for at blive kontaktet.
  • Hvis ikke du kan gennemskue, om netbutikken er til at stole på, så tag kontakt til butikkens kundeservice, enten ved at ringe eller sende en e-mail. Overvej andre butikker, hvis du ikke får svar.
  • Sammenlign gerne priser i flere butikker. Tjenester som www.pricerunner.dk sammenligner priserne i mange forskellige netbutikker.
  • Vær forsigtig med tilbud, som virker for gode til at være sande. Usandsynligt gode tilbud kan være fra svindlere, som forsøger at få fat i dine personlige oplysninger.
  • Giv aldrig oplysninger udover det tilladte, det mindsker risikoen for svindel.
  • Tjek totalbeløbet før du betaler. Nogle butikker tilføjer ekstra gebyrer eller fragtomkostninger til prisen. Bestiller du fra udlandet, især udenfor EU, skal du være opmærksom på, at der muligvis bliver opkrævet punktafgifter eller dansk moms af varernes værdi, inklusive fragtomkostninger, når de ankommer til Danmark. Der skal også betales told af nogle varegrupper. Undersøg reglerne inden du bestiller for at undgå ekstraregninger, når du modtager varen.
  • Før du betaler, skal du sikre dig, at du er på en sikker betalingsside. Tjek, om der står https før webadressen (url’en) og kig efter hængelås-symbolet. Finder du dem, bliver betalingsoplysningerne krypteret.
  • Kontakt vores kundeservice, hvis du opdager uregelmæssigheder på kontoen.

Ekstra sikkerhed ved nethandel

Mange netbutikker tilbyder nu øget sikkerhed ved nethandel med MasterCard SecureCode og Verified by Visa.
For at gøre betalingen med kreditkort endnu mere sikker, bør du benytte dig af MasterCard® SecureCodeTM eller Verified by Visa (afhængig af, hvilket kort du bruger). Se efter symbolerne nedenfor, når du handler online:

vbyvisa_blu Masterpass securecode logo

Det er sikre betalingsløsninger, som kræver, at du skal benytte et personligt password eller en engangskode, når du bruger kortet på nettet. Formålet er at forhindre misbrug af dit kreditkort på nettet. De netbutikker, som benytter betalingsløsningerne, oplyser om det i betalingsprocessen.

Registrering af kort til sikker nethandel

For at du kan benytte dig af sikkerhedsløsningerne, skal dit kort registreres. Det får du mulighed for at gøre, når du handler på et website, som er mærket med MasterCard SecureCode eller Verified by Visa. Du får tilsendt en engangskode til det mobilnummer eller e-mail adresse, som vi har i vores kundedatabase. Du vil blive bedt om at oprette et nyt password og en personlig meddelelse.

Herefter vil du blive bedt om at indtaste dit password, når du handler på nettet, og din personlige meddelelse vil blive vist. Formålet er at forhindre phishing.