11 specielle steder, du kan betale med kort

Publisert august 6, 2014

Der er enormt mangesteder i verden, hvor du kan bruge kreditkort. Antallet af brugssteder forkort, stiger konstant, og i dag findes der mere end 32 millioner brugsstederover hele verden, lige fra nærmeste storby til mere eksotiske steder, hvor dualdrig havde troet, at du kunne tage kreditkortet med.

Dit kort kan værenyttigt på de mest utrolige steder, både på det iskolde Antarktis og detsolrige Bora Bora. Nedenfor finder du en liste med 11 eksotiske steder, somligger væk fra alfarvej, hvor du alligevel kan bruge dit kreditkort:

Find ud af, om der er hæveautomater eller brugssteder, hvor du skal rejse hen.

Her er 11 eksotiske steder, hvor du kan brugekreditkort:

Hafnafjördur
PåIsland finder du Hafnarfjördur, også kendt som alfernes land. Her kan du oplevestorslået natur og tage på en guidet tur, hvor du kan lære mere om alferne, sombor i området.

Mercantour-alperne
Har dulyst til at lave noget ud over det sædvanlige på ferien? I Mercantour-alperne iSydfrankrig kan du komme på æselferie. Du får mulighed for at se landskabet fraæselryg og bestige bjergene på en unik måde, så længe æslet accepterer dinbagage.

Antarktis
Erdu træt af at danse som en egypter, og vil du hellere danse pingvindans? Så børdu sætte kursen mod det eksotiske Antarktis, og der findes danskerejsearrangører, som kan bringe dig derhen. I McMurdo er der også tohæveautomater.

Transsylvanien
ITranssylvanien i Rumænien kan du lære selveste Dracula og vampyrernes historiebedre at kende. Det er det perfekte sted for alle, der elsker Dracula ellermere moderne vampyrfortællinger som Vampire Diaries og Twilight.

Sibirien
ISibirien er der enorme områder med åbne landskaber, og området dækker 77 % afRusland. Der er alligevel ikke fuldstændig mennesketomt, og der er kommet flerespændende restauranter i området i de seneste år, for eksempel i byerneNovosibirsk og Irkutsk.

Niue
Vidstedu, at Niue er verdens mindste uafhængige nation målt på befolkningstallet?Niue ligger i Oceanien og er det perfekte sted for dig, hvis du synes, at Samoaog Fiji er blevet for turistpræget. Her finder du også en særdelesimødekommende lokalbefolkning.

Grønland
Er du en eventyrer? Stadig flere får øjnene op for Grønland, og nu kan du oven ikøbet sejle dertil fra Norge med Hurtigruten. Opdag den arktiske vildmark påøen, som tilmed har sin egen diskobugt. Ifølge filmen “The Secret Life ofWalter Mitty” har øens lufthavn to udlejningsbiler, og du kan bruge ditkreditkort som betalingsmiddel.

Cali
Er du den seje type? Så bør du rejse til Cali i Colombia. Hvis du tør,har de en såkaldt “social club”, hvor de har et spil, der går ud påat kaste tunge sten på papir fyldt med sprængstof. Selvom det kan lyde farligt,anbefaler Lonely Planet at besøge stedet.

San Marino
Den lillebitte republik, San Marino, er kun 61 kvadratkilometer stor oger verdens ældste suveræne stat og konstitutionelle republik. San Marino liggerkun en kort køretur fra Venedig og Firenze. Hvis du alligevel er i nærheden, såer det en god destination for en endagstur for at købe en souvenir eller to sombevis på, at du har været der.

Bora Bora
Eventyreren James Cook kaldte Bora Bora for “Stillehavetsperle”. Med sine smukke laguner og majestætiske vulkaner er Bora Bora etparadis. Desværre et det et dyrt paradis, så det er en god idé at medbringelidt ekstra penge og et kreditkort i reserve.

Rothenburg ob der Tauber
Rejstil byen Rothenburg ob der Tauber, og genoplev eventyrene, som du læste sombarn. Den gotiske by i Bayern dannede også kulisse for flere scener i HarryPotter-filmene. Tag kameraet med, især når du skal gå igennem den gamle by medældgamle huse, hyggelige små pladser, tårne, fontæner og porte.

Eksotiske og specielle feriemål kan nogle gange koste lidt ekstra. Såer det en rigtig god idé at have rejseforsikring. Hvis du køber rejsen med etkreditkort, er rejseforsikring ofte med i prisen.