Entercard protesterer mod vildledende markedsføring og brud på god forretningspraksis

Publisert June 14, 2013

Entercard Danmark mener, at  Coop Bank med sine e-mails til Entercards
100.000 kunder og  misvisende information på sin hjemmeside handler i strid med markedsføringsloven og reglerne om god praksis i lov om finansiel virksomhed, den såkaldte ”God skik-bekendtgørelse”. Entercard har gennem længere tid forsøgt at løse uoverensstemmelserne med Coop , men ser sig nu nødsaget til at tage retslige skridt for at beskytte sine kunder.

Coop og Entercard har siden 2006  haft et samarbejde, der har omfattet, at Entercard har været udsteder af kreditkort til Coop Plus medlemmer. Aftalen mellem Coop og Entercard  udløber den 29. juni 2013.

“Alle vores kunder har en skriftlig aftale med Entercard Danmark. Det er os, der har foretaget
kreditvurderingerne, udgivet og administreret CoopPlusMasterCard og
finansieret vores kunders kredit. At Coop vælger at starte en bank uden reelt at være klar til det skal ikke gå ud over vores kunder,” siger Entercard Danmarks administrerende direktør, Lene Groth.

”Hvis vores kunder senere vælger et andet kort, er det selvfølgelig helt op til dem. Men så
længe de er kunder hos os, har vi pligt til at give dem et tilsvarende produkt, når den nuværende aftale udløber, så de fortsat kan have overblik over deres kredit og trygt benytte kortet på den kommende sommerferie. Jeg synes, det er alvorligt, at en stor aktør som Coop skriver til vores kunder, at de bare kan opsige deres kort hos os, når det samtidig er højst uklart, hvad Coop Bank kan
tilbyde dem af service og vilkår i stedet. Vi får nu henvendelser fra et stort antal kunder, som ikke forstår de mange e-mails, de modtager fra Coop. Jeg beder derfor Coop om, at de  for kundernes skyld straks stopper den misvisende kommunikation, ” fortsætter Lene Groth.

Entercards100.000 danske Coop Plus Mastercard kunder modtager i løbet af de kommende dage
et nyt re:member MasterCard fra Entercard, som erstatter deres nuværende kreditkort. Det nye kort har samme kreditgrænse, rente og pris som CoopPlusMasterCard, og kunderne kan bruge den samme PIN-kode som på deres gamle CoopPlusMasterCard . Kundeservice og kontaktoplysninger er ligeledes de samme som på deres gamle kort.

For yderligere information kontakt:

Pressekontakt i Entercard Group Melita Ringvold
Hasle:+45 33423729 melita.hasle@entercard.com